Pacient cu botulism internat la Secţia Infecţioase a SJU Ploieşti, după ce ar fi mâncat o conservă de peşte

Sănătate| 23.04.2024| 45| 0| Petrache Ecaterina

Un pacient cu botulism este internat la Secţia Boli Infecţioase a Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Directorul medical al SJU Ploieşti, Andrei Ilinca, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că este vorba despre un pacient de 51 de ani, din Urlaţi, care afirmă că, la data de 9 aprilie, ar fi mâncat două conserve de peşte.

A doua zi au debutat simptomele digestive, respectiv vărsături şi diaree. El s-a prezentat la Spitalul Urlaţi, unde i s-a dat tratament, iar ulterior au apărut şi simptome neurologice, respectiv nu mai putea înghiţi şi nu îşi putea ridica pleoapele.

Medicii de la Spitalul Urlaţi l-au trimis la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde i s-a pus diagnosticul de botulism.

Pacientul a primit până acum două doze de antitoxină botulinică, obţinute cu ajutorul Spitalului de Boli Infecţioase din Chişinău, în condiţiile în care, când s-a făcut cerere la nivel naţional, aceasta nu a fost găsită nicăieri în ţară, arată sursa citată.

Starea bărbatului s-a îmbunătăţit mult, iar în cursul acestei zile este aşteptată a treia doză de tratament, care vine tot de la Chişinău, cu sprijinul DSU, a mai precizat directorul medical al spitalului.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *