O nouă sesiune de admitere la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina

Educație| 23.04.2024| 206| 0| Virgil Rădulescu

Începând cu data de 24 aprilie 2024, va începe o nouă sesiune de admitere în cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române, dintre care una este Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Candidații sunt așteptați să se înscrie până pe data de 14 mai 2024. Școala de agenți de poliție de la Câmpina are disponibile 1.340 de locuri, din totalul de 1.640.

Detalii privind organizarea și desfășurarea concursului:

În perioada 24 aprilie – 14 mai 2024 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică), candidații pot depune cererile de înscriere, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unității de recrutare (structurile de resurse umane cu sarcini de recrutare) aflate în unitățile din subordinea Inspectoratului General al Poliției Române;

Depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare – până la data de 21 mai 2024;

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.

Susținerea probei de evaluare a performanței fizice – în perioada 25 – 31 mai 2024;

Susținerea probei de evaluare a cunoștințelor – 15 iunie 2024;

Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie – 12 iulie 2024.

Detalii suplimentare pot fi obținute AICI

Ministerul Afacerilor Interne anunţă că, miercuri, încep înscrierile pentru participarea la concursurile de admitere pentru cele 2.880 de locuri din şcolile postliceale care pregătesc poliţişti, poliţişti de frontieră, jandarmi şi pompieri. Aproape jumătate dintre acestea sunt pentru Şcoala de agenţi de Poliţie de la Câmpina, din judeţul Prahova. Înscrierile vor dura până pe 14 mai, iar cererile de înscriere se depun online.

Cea mai mare cifră de şcolarizare o are Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina unde sunt disponibile 1.340 de locuri. La Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vot fi scoase la concurs 300 de locuri, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea are 240 de locuri, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani înscrie în această promoţie 350 de cursanţi, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni are disponibile 350 de locuri, în timp ce la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti cifra de şcolarizare pentru viitoarea promoţie este de 300 de locuri.

Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală.

După ce trimite cererea-tip fiecare candidat primeşte un cod unic de identificare, fiind anunţat care este centrul zonal la care este arondat.

Pentru întocmirea dosarului de recrutare, candidaţii depun toate documentele solicitate până la 21 mai, dată până la care are loc şi evaluarea psihologică a candidaţilor şi soluţionarea eventualelor contestaţii.

În perioada 25-31 mai 2024, candidaţii vor avea de parcurs proba de evaluare a performanţei fizice care nu va putea fi contestată, repetată sau reexaminată şi care se susţine în centrele zonale de selecţie potrivit arondării, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care au optat.

Candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea vor susţine proba la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”,  Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina va organiza proba pentru candidaţii din judeţele Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea; la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca vor da proba candidaţii din judeţele Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu. De asemenea, Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea va organiza proba pentru candidaţii din judeţele Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;  Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea iar la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni vor susţine proba candidaţii din judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.

Candidaţii pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti susţin proba de evaluare a performanţei fizice exclusiv la sediul acestei instituţii de învăţământ, precizează MAI.

Proba de evaluare a cunoştinţelor va avea loc în data 15 iunie 2024, la unităţile de învăţământ pentru care au optat, de către candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice.

„Pentru candidaţii la concursul de admitere în unităţile de învăţământ postliceal, proba de evaluare a cunoştinţelor constă într-un test grilă, care va cuprinde, subiecte de limba română – în proporţie de 40%, subiecte de limbă străină – în proporţie de 15%, subiecte din legislaţia specifică MAI, precum şi a instituţiilor politice ale statului – în proporţie de 20%, subiecte de educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic –  în proporţie de 15%, iar punctajul din oficiu reprezintă 10 % din nota maximă. Pentru limba străină candidatul are posibilitatea să opteze, prin cererea-tip de înscriere, pentru una din următoarele disciplinele: limba engleză sau limba franceză”, se menţionează în comunicatul Ministerului.

Tematica şi bibliografia pentru proba de evaluare a cunoştinţelor se publică pe site-urile unităţilor de învăţământ. Contestaţiile cu privire la această probă de concurs se transmit de către candidaţi online la adresa de e-mail a unităţii de învăţământ pentru care candidează şi se soluţionează la sediul acesteia, în termen de 48 de ore de la depunere.

Examinarea medicală se realizează în perioada 19 iunie -12 iulie 2024, pentru candidaţii care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în funcţie de instituţia de învăţământ vizată, în ordinea descrescătoare a notelor finale.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi afişate la sediul unităţilor de învăţământ şi postate pe site-urile oficiale ale acestora, până la data de 19 iulie 2024.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *