La ce distanța înregistrează radarul pistol TruCam

Actualitate| 23.04.2024| 685| 0| Petrache Ecaterina

Respectarea vitezei în trafic este verificată de polițiști fie folosind aparatele radar fie pistoalele radar.

Inspectoratul General al Poliției Române are în dotare peste 100 de pistoale TruCam, aparate radar care îi înregistrează pe conducătorii auto vitezomani de la foarte mare distanță. Pistolul utilizează o tehnologie performantă care permite măsurarea vitezei de deplasare într-un timp record de numai 0,33 secunde din momentul în care polițistul apasă pe trăgaci. Asta înseamnă că niciun șofer nu va putea să frâneze la timp și să reducă astfel viteza de deplasare și implicit viteza înregistrată de radar.

Radarul pistol TruCam nu poate înregistra viteze mai mari de peste 320 de km/h. De asemenea, chiar dacă poate stabili  viteza de deplasare a unui autoturism din față sau din spate, nu poate face acest lucru atunci când aparatul este în mișcare.

În consecință, polițistul care îl folosește este nevoit să nu îl miște din poziție. Pistolul radar TruCam este echipat cu un senzor anti-bruiere și măsoară inclusiv distanța dintre mașini.

Cel mai important aspect de știut este faptul că pistolul radar poate înregistra viteza unei mașini la o distranță de  până la 1,2 kilometri şi are o performanţă fantastic de bună.

Fiecare pistol radar aflat în dotarea polițiștilor a costat aproximativ 13.000 de euro.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *