În preajma alegerilor, explozie de cereri pentru viză de flotant

Actualitate| 23.04.2024| 73| 0| Petrache Ecaterina

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu trage un semnal de alarmă față de un fenomen care a luat amploare.

Conform acestuia se înregistrează o creștere semnificativă, de 112%, în ceea ce privește cererile pentru obținerea de vize de flotant la nivel național, comparativ cu alegerile de acum patru ani, conform Capital.

Ministrul susține că sunt județe cu cifre record. Mai mult, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții atrage atenția asupra faptului că autoritățile de poliție efectuează verificări, atunci când sunt sesizate astfel de situații.

„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a spus Predoiu, într-o videoconferinţă cu prefecţii din judeţe privind alegerile locale.

Până în prezent, poliția a primit 7.261 de solicitări referitoare la 6.879 de persoane. Conform Ministrului Predoiu, în urma verificărilor, s-au descoperit nereguli în legătură cu 451 de persoane. Acest lucru reprezintă aproximativ 6,6% dintre cazurile verificate.

Cătălin Predoiu susține că acest fenomen depășește puterea de intervenție a Ministerului.

„Deci fenomenul există, nu este generat din altă parte decât de la cei care organizează structura cu astfel de practici. Sigur, dumneavoastră, prefecţii, nu aveţi afiliere politică, la fel şi subprefecţii, sunteţi independenţi, însă e datoria mea să vă facem această informare, iar în continuare structurile MAI îşi fac treaba. Dar acest fenomen depăşeşte puterea de intervenţie a Ministerului Afacerilor Interne şi eu v-o semnalez ca atare. V-am spus-o şi data trecută, v-o spun şi acum. Văd că nu mai sunt reclamaţii legate de fenomen, dar el a crescut”, a precizat ministrul de Interne.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *