Hotărâre definitivă a ÎCCJ în DOSARUL WHITE TOWER

Investigații| 23.04.2024| 575| 0| Virgil Rădulescu

Astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a judecat contestația depusă de patru dintre cei inculpați în dosarul White Tower față de o hotărâre a Curții de Apel Ploiești privind prelungirea arestului la domiciliu. Magistrații Curții  de Apel Ploiești prelungiseră durata măsurii arestului la domiciliu dispuse față de inculpații Nichita Vlad (avocat), Lupu Mihai, Lupu Mărioara (ambii dezvoltatori imobiliari) și Tudose George Radu implicați în mega-dosarul White Tower. Cei patru inculpați au fost plasați sub control judiciar, având interdicție să părăsească țara.

Înalta Curte a respins propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti cu privire la prelungirea măsurii arestului la domiciliu dispuse faţă de cei patru inculpați înlocuind-o cu măsura preventivă a controlului judiciar.

„Admite contestațiile formulate de inculpaţii Lupu Mărioara, Nichita Vlad, Tudose George – Radu şi Lupu Mihai împotriva încheierii din data de 15 aprilie 2024 pronunțată de Curtea de Apel Ploieşti – Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, în dosarul nr. 361/42/2024. Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti cu privire la prelungirea măsurii arestului la domiciliu dispuse faţă de inculpaţii Lupu Mihai, Nichita Vlad, Tudose George Radu şi Lupu Mărioara. În baza art. 222 alin. 7 teza a II-a C.pr.pen. şi art. 242 alin. 2 C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. 4 lit. b) C.pr.pen., înlocuieşte măsura preventivă a arestului la domiciliu cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpaţii Lupu Mărioara, Nichita Vlad, Tudose George – Radu şi Lupu Mihai pe o perioadă de 60 de zile, începând din data de 23 aprilie 2024, până la data de 21 iunie 2024, inclusiv. (…) Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpaţii Lupu Mărioara, Nichita Vlad, Tudose George – Radu şi Lupu Mihai trebuie să respecte următoarele obligaţii: – să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi și libertăți, la judecătorul de cameră preliminară şi la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; – să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; – să se prezinte la organul de poliţie în a cărui rază teritorială locuiesc desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; – să nu depăşească limita teritorială a României, fixată de organul judiciar, decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia; – să nu se apropie de inculpaţii (cu excepţia inculpaţilor Lupu Mărioara şi Lupu Mihai, în considerarea relaţiei mamă -fiu), suspecţii, persoane vătămate, părţi civile, martorii, experţii din prezenta cauză şi de specialiştii desemnaţi de organul judiciar, precum şi de persoanele care vor dobândi aceste calităţi în viitor şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale” este hotărârea definitivă publicată pe portalul Instanței Supreme.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *