Ligia Deca anunță că a găsit soluția la problema notelor diferite acordate la grilă, la Evaluarea Națională 2024

Educație| 22.04.2024| 63| 0| Petrache Ecaterina

Ministrul Educației, Ligia Deca, anunță că a găsit soluția tehnică în cazul în care există diferențe de notare la grile, la Evaluarea Națională 2024. Potrivit acesteia, acolo unde există punctaje diferite, platforma de evaluare digitalizată va semnaliza evaluatorilor diferențele de notare, pentru a reveni asupra grilelor respective și a remedia. „Am rezolvat tehnic, în sensul în care, atunci când se întâmplă, se va genera o avertizare către corectori pentru a reverifica acele puncte în care cei doi corectori au introdus variante diferite… În momentul în care al doilea corector intră pe lucrare și introduce o variantă diferită de răspuns decât primul, acesta primește o avertizare să reanalizeze. Dacă își păstrează punctul de vedere, lucrarea se reîntoarce la primul corector pentru a reverifica. Deci, avem acest pas care, cred eu, ar trebui să ne rezolve imensa majoritate a unor astfel de situații”, a declarant Ligia Deca la TVR.

Mai mult, se vor face ședințe de instruire cu evaluatorii de la examenele naționale, folosindu-se baremul specific fiecărei probe.

Problema la simularea Evaluării Naționale, în multe situații, a fost diferența mare de notare între evaluatori, chiar și mai mari de 5, 6 puncte, aspect reclamat atât de elevi cât și de profesori.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *