Începând din iulie, „Cutia neagră” OBLIGATORIE pentru orice mașină nouă

Economie| 22.04.2024| 393| 0| Virgil Rădulescu

Autoritățile europene au implementat instalarea obligatorie a „cutiei negre” pentru toate mașinile noi, începând din vara acestui an, mai exact luna iulie.

Comisia Europeană a decis să introducă un nou tip de dispozitiv pentru a facilita analiza modului în care s-a produs un eveniment rutier.

Event Data Recorder (EDR), cunoscută și sub numele de „cutie neagră” pentru mașini, este un dispozitiv electronic instalat în vehicule pentru a înregistra și stoca date referitoare la parametrii de funcționare ai mașinii în timpul unui accident sau în alte situații critice.

EDR-ul monitorizează și stochează diverse informații, cum ar fi viteza vehiculului, timpul în care s-au acționat frânele, accelerația, unghiul de virare, precum și activarea sistemelor de siguranță, cum ar fi airbagurile.

Implementarea unui astfel de dispozitiv pentru mașini generează preocupări legate de protecția datelor și a vieții private.

Însă Comisia Europeană a asigurat că sistemul nu va permite identificarea proprietarului vehiculului sau a șoferului și nu va înregistra audio sau video. Parlamentul European va stabili clar durata de păstrare a datelor și cine va avea acces la acestea.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *