Anunț oficial despre carnea de pui și ouăle din România

Actualitate| 22.04.2024| 118| 0| Petrache Ecaterina

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a efectuat recent analize pentru a determina cât de sănătoasă este carnea de pui din România. Analizele au fost efectuate și pentru ouăle pasărilor de la noi din țară.

Potrivit reprezentanților Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR), conform rezultatelor analizelor recente realizate de Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentelor (EFSA), carnea de pui și ouăle produse în România sunt sigure pentru consumatori.

Conform comunicatului emis de UCPR, datele publicate în Raportul EFSA din 26 februarie 2024 confirmă că ouă și carne de pasăre puse în vânzare de producătorii români sunt sigure.

„Rezultatele analizelor au arătat că, din cele 2.721 de probe prelevate din carne de pasăre şi 481 probe prelevate din ouă de consum, analizate pentru hormoni şi alte reziduuri, nu a fost depistată nici o probă neconformă, iar din cele 269 de probe pentru reziduurile de antibiotice doar o probă a fost neconformă”, a declarat preşedinte UCPR, Ilie Van, conform Capital.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *