Au explodat prețurile pe litoral. Vacanța de 1 mai și Paște îi scutură pe români de bani

Actualitate| 19.04.2024| 158| 0| Petrache Ecaterina

Minivacanța de 1 Mai pare să fie cu mult mai scumpă decât până acum, de la mâncare, șezlonguri și până la cazare. Unii pun majorarea prețurilor pe seama creșterii cererilor care s-ar fi mărit considerabil pe litoralul românesc, dar care cereri, din iarnă?

Prețurilor pentru cazare în unele hoteluri au ajuns să concureze chiar și cu cele din locuri luxoase precum Dubai.

Anul acesta, hotelierii din stațiunile de la malul mării au majorat semnificativ prețurile pentru perioada de 1 Mai. Ofertele pornesc de la 150 de lei pe noapte pentru unele locații, urcând până la sume considerabile de peste 1300 lei pentru un penthouse cu 4 dormitoare.

O noapte de cazare la un hotel de 4 stele din nordul stațiunii Mamaia tariful este de 1.354 de lei pentru o noapte de cazare. În comparație, la un hotel similar din Dubai, tariful este de 1.100 de lei, conform Antena 3 CNN.

Variația prețurilor este determinată de clasificarea hotelului și de locație. La hotelurile de 2 stele, prețul pentru o cameră poate fi de 212 lei pe noapte, în timp ce la cele de 3 și 4 stele, tarifele cresc semnificativ, ajungând până la 923 de lei sau 1.354 de lei, respectiv.

Nici în alte stațiuni precum Neptun, Costinești sau Venus, prețurile cazării nu sunt mai mici. De exemplu, la Venus, un hotel de 4 stele poate solicita până la 682 de lei pentru o noapte de cazare.

Pe lângă tarifele ridicate pentru cazare, turiștii trebuie să fie pregătiți și pentru costuri suplimentare pentru produse și servicii locale. Și prețurile produselor alimentare au crescut semnificativ în ultima perioadă, astfel că, o porție de hamsie costă 50 de lei, dublu față de cât este intr-o tavernă din Grecia.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *