Poliţist din Ploieşti, acuzat de viol. Parchetul a deschis o anchetă

Actualitate| 18.04.2024| 151| 0| Virgil Rădulescu

Un poliţist din cadrul Secției 4 Ploiești este acuzat de viol de o femeie care a depus o plângere penală la acesta pentru înșelăciune, iar organul de cercetare a chemat-o la domiciliul său unde a fost violată şi supusă la perversiuni sexuale. Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova a declanşat o cercetare prealabilă în acest caz.

Femeia, 36 de ani, din Ploieşti, susţine că un poliţist care ar fi trebuit să ancheteze o plângere pentru înşelăciune, pe care ea a depus-o la Secţia 4 de poliţie Ploieşti, ar fi violat-o, după ce a chemat-o la  el acasă, motivând că are detalii despre fapta reclamată, dar nu le poate da la sediul secției.

Plângerea de viol a femeii, făcută tot la Secția 4 Ploiești, nu a fost luată în seamă, astfel că tânăra s-a dus la Serviciul de Medicină Legală Ploiești pentru efectuarea unei expertize medicale. De la Maternitate a obţinut o foaie de observaţii cu diagnosticul abuz sexual. Apoi a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Informaţii referitoare la aceste acuzaţii au fost publicate în presa locală, IJP transmiţând, joi, că a fost declanşată o cercetare prealabilă în acest caz:
„În urma apariţiei în spaţiul public a unui articol în care este prezentat modul în care poliţiştii unei secţii urbane de poliţie din municipiul Ploieşti şi-au exercitat atribuţiile de serviciu, în urma unei sesizări a unei femei, Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova este abilitat să comunice următoarele: Cu privire la aspectele în cauză, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova a dispus declanşarea cercetării prealabile încă de la momentul luării la cunoştinţă despre aspectele reclamate, urmând a fi stabilită situaţia de fapt, pentru a fi luate măsurile legale în consecinţă”, precizează sursa citată.

IPJ Prahova menționează că, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, se află înregistrat un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *