Fetița de două luni, bătută de mama sa, este la Terapie intensivă, în stare destul de bună. Mama, cadru militar, arestată preventiv

Investigații| 18.04.2024| 845| 0| Petrache Ecaterina

Fetița de două luni este în continuare internată la Spitalul de Pediatrie din Ploiești, la Terapie intensivă, unde medicii au depus și depun toate eforturile să o salveze și să nu rămână cu sechele.

Din datele obținute de redacția Găzarul.ro, fetița și-a revenit, este într-o stare destul de bună, mănâncă și medicii o țin permanent sub observație. Se fac în continuare investigații suplimentare și consult neurochirurgical, dat fiind faptul că bebelusul a suferit traumatisme grave, fractură de craniu, humerus și radius drept.

În astfel de situații, la un copil de numai două luni, aprofundarea investigațiilor și ținerea în permanență sub observație sunt esențiale. Fetița prezintă escoriații pe gât, ca și cum ar fi fost zgâriată, despre care mama a susținut în fața medicilor că au fost făcute de la cercei, aspect greu de crezut.

Mama, cadru militar, arestată preventiv sub acuzaţia că şi-a bătut crunt fetiţa de două luni

O femeie, cadru militar, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzată că şi-a bătut crunt fetiţa în vârstă de doar două luni, copilul fiind transportat la spital cu traumatism cranio-cerebral, fractură os parietal, fracturi costale, fracturi la umăr şi la o mână.

„La data de 14.04.2024, procurori din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti au solicitat arestarea preventivă a inculpatei C.V.A. – cadru militar, cercetată sub aspectul comiterii unei infracţiuni de violenţă în familie. Situaţia de fapt reţinută în sarcina inculpatei C.V.A. constă în aceea că, la data de 11.04.2024, în timp ce se afla singură cu fiica sa minoră, C.E.I., în vârstă de 2 (două) luni la adresa de domiciliu, i-a provocat în mod voluntar acesteia leziuni traumatice constând în traumatism cranio-cerebral în condiţii neprecizate, fractură os parietal bilateral, traumatism toracic – fracturi arcuri costale de la C3 la C8 bilateral, fractură cu deplasare humerus drept, fractură mână dreaptă, escoriaţie facială şi lateralo-cervicale bilaterale, escoriaţie umăr stâng. Leziunile au fost evaluate preliminar de către un medic legist din cadrul SML Prahova ca necesitând 40-50 zile îngrijiri medicale în absenţa complicaţiilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Public.

Tribunalul Militar Bucureşti a admis solicitarea Parchetului şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele inculpatei C.V.A.

Activităţile din prezentul dosar au fost derulate cu sprijinul IGPR – DOS, DGPMB, IPJ Prahova şi SRTP Bucureşti.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *