Cum obții acum mai ușor, cardul european de sănătate

Sănătate| 18.04.2024| 129| 0| Petrache Ecaterina

Cardul european de asigurări sociale de sănătate, în baza căruia cetățenii români pot obține asistență medicală în țările ce fac parte din Uniunea Europeană (UE), poate fi solicitat acum și online, fără să mai fie necesară deplasarea la autorități.

Cei interesați pot să solicite online eliberarea cardului european de sănătate, pe site-ul www.cardeuropean.ro.

Astfel, cererea de eliberare a cardului se poate transmite și din fața calculatorului sau a telefonului, fără să mai fie necesară deplasarea la sediul unei case de asigurări de sănătate.

Până acum, cererea de eliberare a unui card european de sănătate trebuia depusă în scris, la sediul casei de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află solicitantul, cardul fiind transmis acestuia prin poștă, în cel mult șapte zile lucrătoare de la data înregistrării cererii.

Cardul european de sănătate poate fi utilizat de către cei asigurați în sistemul național de sănătate pentru a beneficia de asistență medicală, dar doar în cazul unei șederi temporare într-un stat membru al UE.

Șederea temporară este considerată perioada de până la 12 luni, pe care o petrece o persoană într-unul dintre statele comunitare, indiferent de motivul deplasării (turism, studii, motive familiale sau profesionale).

Obținerea cardului european de sănătate este gratuită, iar termenul de valabilitate al acestuia este de doi ani.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *