Proiectul „Siguranță pentru tineri: Construind împreună viitorul” în parteneriat cu IPJ Prahova

Educație| 17.04.2024| 89| 0| Virgil Rădulescu

La începutul acestei săptămâni a avut loc lansarea proiectului „Siguranță pentru tineri: Construind împreună viitorul”, de către asociaţia „Compassion & Care”, proiect desfășurat în parteneriat cu polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Proiectul „Siguranță pentru tineri: Construind împreună viitorul” se desfăşoară până la sfârșitul anului școlar şi are ca obiectiv să informeze și să conștientizeze peste 800 de elevi cu privire la gravitatea violenței intrafamiliale, pentru a schimba percepția lor și a dezvolta o atitudine de intoleranță față de violență, empatie și sprijin față de persoanele afectate. Sunt vizaţi elevi de la Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” din Ploiești, de la clasele a 7-a până la a 12.

Proiectul are în vedere 29 de ateliere care vor fi susținute de către un psiholog din cadrul Asociației „Compassion & Care” și de polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, respectiv polițiști ai Serviciul de Ordine Publică Prahova.

Aceste ateliere vor fi desfășurate în timpul orelor de dirigenţie, în cadrul cărora elevii vor avea acces la informații, resurse și instrumente practice, reprezentând o introducere în subiectul violenței intrafamilale, dar și o pregătire a elevilor, la un nivel de bază, pentru a face față situațiilor de violență intrafamilială- a recunoaște diferitele forme de abuzuri, a înțelege dacă ei sau alții din jurul lor sunt victime ale violenței intrafamiliale, a cunoaște demersurile legale și psiho-sociale pe care cei în cauză le pot face.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *