Grevă japoneză, la nivel național, la Registrul Comerțului

Actualitate| 15.04.2024| 91| 0| Petrache Ecaterina

Angajații din Oficiul Național al Registrului Comerțului intră joi în grevă japoneză, la nivel național. SAONRC (Sindicatul Angajații din Oficiul Național al Registrului Comerțului)  solicită Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%,sindicaliștii considerând că Registrul Comerțului este „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis luni AGERPRES.

Totodată, sindicaliştii revendică acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională „Justiţie”.

„Sindicatul declanşează proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC, în actualul context economic şi financiar, marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR”, se menţionează în document.

În scopul susţinerii revendicărilor salariaţilor, Sindicatul Angajaţii din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului declanşează acţiuni sindicale conform unui calendar.

Astfel, în perioada 18-22 aprilie, angajaţii intră în grevă de tip japonez la nivel naţional. „Membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest şi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu”, se precizează în comunicat.

Totodată, în intervalul 23-25 aprilie, începând cu ora 13:30, vor avea loc mitinguri la nivel naţional în toate judeţele, în faţa instituţiilor. În data de 26 aprilie, începând cu ora 11:00, va avea loc un miting la sediul Ministerului Justiţiei, iar începând din luna august va fi declanşat conflictul colectiv de muncă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *