Various Healthy Food, Fruits and Vegetables, Cheese and Eggs.

Cea mai bună multivitamină pentru organism

Sănătate| 15.04.2024| 173| 0| Petrache Ecaterina

O alimentație sănătoasă este în atenția multora dintre noi. Sfaturile medicilor sunt multe și poate tocmai de aceea, pentru cei cu mai puțină răbdare se pune întrebarea care este cel mai bogat aliment în multivitamine.

Medicul Mihail Pautov a mărturisit că a primit des această întrebare și a explicat faptul că, în ciuda tendinței de a căuta soluții rapide în suplimente și vitamine de pe piață, esențialul poate fi găsit într-un aliment simplu și accesibil: oul.

Oul conține o mulțime de elemente nutritive necesare pentru susținerea vieții și dezvoltarea unui organism, fiind cea mai bună multivitamină naturală disponibilă. „De multe ori, și la sală, și pe stradă, și printre prieteni mai vine câte cineva și zice: „băi, doctore, zi-mi și mie o multivitamină din asta șmecheră să bag și eu acum că am 45 de ani, poate nu mănânc ce trebuie, poate alea-alea, dă și mie o multivitamină. Ideea este că cea mai bună multivitamină pe care o poți consuma zilnic este oul. Oul este cea mai bună multivitamină pentru că în acel ou avem toate elementele pentru a construi un organism viu. Din acel ou poate să iasă un pui viu. Acel ou conține toate elementele necesare pentru a forma acel organism. Oul are aproape orice microelement de care corpul tău are nevoie”, afirmă medicul Mihail Pautov.

Oul are o mulțime nutrienți esențiali de care organismul nostru are nevoie, dar și vitamine precum A, D, E și K, tot complexul de vitamine B, fier, zinc, seleniu și acid folic. Nutrienții sunt vitali ca organismul să funcționeze bine.

Ouăle sunt cele mai bogate surse alimentare de colină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos. Colina este importantă pentru sinteza neurotransmițătorilor și a fosfolipidelor, care sunt implicate în funcționarea cognitivă și în menținerea sănătății membranei celulare.

Ouăle contribuie, de asemenea, la menținerea greutății corpului. Proteinele pot stimula senzația de sațietate și pot să reducă pofta de mâncare, care ajută la gestionarea apetitului.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *