xr:d:DAFb3SaK_Vs:6370,j:3820588195619057614,t:23112016

Infractorii clonează și folosesc vocea copilului pentru a constrânge părinții

Actualitate| 09.04.2024| 125| 0| Petrache Ecaterina

În Austria, o escrocherie ingenioasă a adus panică și furie în rândul părinților. Infractorii au găsit o nouă metodă de a păcăli și de a obține bani în mod ilegal. De această data, din păcate la mijloc sunt copiii iar cei păcăliți sunt părinții. Noua metodă implică clonarea și folosirea vocii copilului cu ajutorul inteligenței artificiale pentru a constrânge victimele să facă plăți sau transferuri de bani, sub amenințarea unor situații urgente sau false. Această tactică perfidă a creat neîncredere și de temere în rândul familiilor din Austria, care se văd acum nevoite să se protejeze de această nouă formă de escrocherie, conform Realitatea.

Presa din Austria avertizează că mesajele primite sună atât de real încât victimele sunt sigure că își pot auzi copiii în suferință. Subiectul a fost abordat și în emisiunile radio și TV. O mamă a căzut victimă înșelătoriei. Ea a răspuns la telefonul mobil și a avut imediat un șoc: vocea fiicei sale îi vorbea. „Abia pot vorbi pentru că am gura plină de sânge”. Mama spune că: „Se bâlbâia, dar în felul ei tipic. Aș fi băgat mâna în foc că am auzit-o pe fiica mea.”

Ea a reușit să depășească panica, a închis și apoi și-a sunat fiica. Și-a dat seama că fata ei era bine și că era cât pe ce să se lase păcălită de escroci. Oficiul de Stat pentru Investigații Criminale avertizează împotriva noii escrocherii care folosește inteligența artificială. Oricine a postat vreodată un videoclip pe rețelele de socializare sau a participat la un sondaj telefonic, de exemplu, trebuie să se aștepte acum ca vocea sa să fie „furată”, avertizează autoritățile. În fața acestei amenințări, este important ca persoanele să fie conștiente de existența acestor tehnologii și să fie precaute în momentul în care primesc mesaje audio suspecte. Verificarea autenticității surselor și contactarea directă a persoanei respective pot ajuta la prevenirea căderii victimelor în aceste escrocherii cu voce clonată.

Etichete:
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *