Curtea de Apel Ploiești menține arestul la domiciliu pentru ofițerul de la Antifraudă denunțat că ar fi primit mită

Investigații| 09.04.2024| 240| 0| Virgil Rădulescu

Magistrații Curții de Apel Ploiești au admis, ieri, contestaţia formulată de contestatorul Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva „încheierii nr. 161 pronunţate în data de 01.04.2024 de judecătorul drepturi şi libertăţi în dosarul Tribunalului Prahova cu nr. 1415/105/2024, desfiinţează în parte încheierea contestată şi, rejudecând (,,,), impune inculpatului Lupoiu Remus ca, pe durata arestului la domiciliu, să nu comunice cu martorii Dimonu Gheorghe, Dimonu Roxana Alina şi cu suspectul Ştefan Liviu-Marian. Menţine în rest dispoziţiile încheierii contestate.”

La data de 1 aprilie, Tribunalul Prahova respinsese propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti în dosarul în care inculpat este Lupoiu Remus, ofițer în cadrul serviciului Antifraudă Prahova, denunțat de patronul unui magazin de pe Valea Prahovei că ar fi primit mită pentru nu închide unitatea în urma neregulilor descoperite.

Ofițerul Antifraudă a fost reclamat la Tel Verde de către patronul unui magazin din Comarnic, acesta acuzând că i-ar fi dat mită 4.000 de euro pentru a închide ochii la neregulile descoperite în unitate.

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticoupție – Serviciul Județean Anticorupție Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova,  au efectuat percheziții la domiciliul angajatului de la antifraudă, găsind banii dați cu titlu de mită.

Tribunalul Prahova a respins cererea procurorilor de arestare preventivă pentru funcționarul ANAF, dispunând luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *