Atenție! Pentru doamnele ale căror soți plecau cam des la pescuit. A început prohibiția   

Actualitate| 09.04.2024| 176| 0| Petrache Ecaterina

Veste neplăcută atât pentru pescarii împătimiți dar și pentru cei care, pescuitul era o scuză să plece de acasă și să petreacă timp cu prietenii. Știți scuza, „nu a tras peștele!”.  Conform Ordinului nr. 561/2023/11/2024 aprobat de Ministerul Agriculturii şi Ministerul Mediului, de marți, 9 aprilie a început prohibiţia generală a pescuitului în toate apele naturale din România,
Prohibiţia va dura 60 de zile în habitatele piscicole naturale, iar în apele care constituie frontieră de stat cu Ucraina, inclusiv în golful Musura, va dura 45 de zile, pescuitul urmând să fie interzis în perioada 16 aprilie – 30 mai, inclusiv.

În perioada 9 aprilie – 7 iunie, pescuitul în scop comercial, recreativ şi familial este interzis inclusiv în complexul Razim-Sinoe şi în lacurile litorale.

Perioada de prohibiţie a pescuitului se stabileşte în funcţie de perioada de reproducere a resursei acvatice, aşa încât aceasta să fie protejată, în vederea unei exploatări durabile.

În perioada prohibiţiei, pescuitul recreative este permis în complexe lacustre private, în condiţiile ordinului aprobat de Ministerul Agriculturii şi cel al Mediului.

Activitatea comercială şi recreativă urmează să fie reluată în bazinele naturale pe data de 8 iunie, cu unele excepţii.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *