Licitație pentru un parc fotovoltaic, la Bărcănești

Administrație| 08.04.2024| 93| 0| Petrache Ecaterina

În această perioadă Consiliul Județean Prahova derulează licitația pentru construirea unui parc fotovoltaic. Acesta va fi amplasat la Bărcănești și va fi realizat în baza unui parteneriat încheiat de Consiliul Județean Prahova cu mai multe  administrații locale din județ. Investiția de la Bărcănești se ridică la 40.338.437 lei, fără TVA iar capacitatea parcului va fi de 8 MW. În cadrul proiectului au fost incluse achiziția de module solare fotovoltaice, lucrări de acoperire cu panouri solare, lucrări de instalații electrice, servicii de proiectare a sistemelor de energie electrică și servicii de asistență tehnică.

Parcul fotovoltaic va fi amenajat prin asocierea cu localitățile; Azuga, Băicoi, Bușteni, Plopeni, Bănești, Bărcănești, Cocorăștii Colț, Filipeștii de Pădure, Filipeștii de Târg, Florești, Gherghița, Gorgota, Măgureni, Păulești, Poiana Câmpina, Poienarii Burchii, Provița de Jos, Provița de Sus, Puchenii Mari, Șirna, Târgșoru Vechi și Tinosu.

„Obiectivul general urmărit de beneficiar este producţia energiei electrice din surse regenerabile prin instalarea de noi capacități de producere a energiei produsă din surse regenerabile pentru autoconsum, destinata unităților administrativ teritoriale, și pentru sub-diviziuni ale unităților administrativ teritoriale. (…) Ținând cont de necesitatea unei eficiențe sporite din punct de vedere al utilizării resurselor și îmbunătățirii calității mediului se justifică realizarea unei centrale fotovoltaice care să asigure producția de energie solară necesară autoconsumului unităților administrativ teritoriale și unităților subordonate acestora, inclusiv pentru necesarul de energie consumata pentru iluminatul public”, potrivit anunțului publicat în SICAP.

Investiția se va realiza în 15 luni.

Parteneriatul dintre Consiliul Județean Prahova și cele peste 60 de administrații locale din județ, încheita anul trecut, are în vederea realizarea de proiecte  prin care să atragă finanțare din Fondul de Modernizare pus la dispoziția României, în perioada 2021-2030, de Uniunea Europeană.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *