Laszlo Balint este noul antrenor al echipei Petrolul Ploieşti

Sport| 08.04.2024| 212| 0| Virgil Rădulescu

Tehnicianul Laszlo Gyorgy Balint a fost instalat, luni, în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, informează gruparea prahoveană pe site-ul său oficial.

„FC Petrolul Ploieşti a ajuns la un acord cu Gyorgy Laszlo Balint, cel care va fi, începând din această săptămână, noul antrenor principal al galben-albaştrilor. Înţelegerea se va întinde până la finalul stagiunii 2024-2025. Tehnicianul în vârstă de 45 de ani revine, astfel, pe banca unei formaţii din Superliga, după ce le-a condus pe parcursul stagiunilor precedente, din postura de antrenor principal, pe UTA Arad şi pe CS Universitatea Craiova”, se menţionează pe site-ul citat.

Fost jucător de prim eşalon la FC Braşov, CFR Cluj, UTA Arad, Unirea Urziceni, dar şi în Ungaria, la Diosgyori VTK, Laszlo Balint şi-a început cariera de antrenor la Unirea Tărlungeni, activând ulterior la o serie de formaţii din Liga a II-a şi a III-a, precum Academica Clinceni, ASA Tg. Mureş, Csikszereda Miercurea Ciuc, Sportul Snagov şi Metaloglobus Bucureşti.

În vara anului 2019 a preluat-o pe UTA Arad, grupare cu care, un an mai târziu, a reuşit promovarea în Superliga. Debutul stagiunii 2022-2023 l-a găsit la cârma Universităţii Craiova, iar după despărţirea de olteni a revenit la UTA, pentru un al doilea mandat pe banca formaţiei arădene, întins până în primăvara lui 2023.

La Petrolul, Laszlo Balint va avea un staff tehnic format din Florin Stîngă, Alin Pînzaru, Cezar Zamfir (antrenori secunzi), Cătălin Grigore (antrenor pentru portari), Alexandru Radu şi Laurenţiu Marinescu (preparatori fizici).

De la 9 martie, când a fost reziliat de comun acord contractul cu antrenorul Florin Pîrvu, formaţia ploieşteană a fost condusă de fostul şi actualul secund, Florin Stîngă.

Numirea lui Balint survine după ce Petrolul a fost surclasată de FC Voluntari cu 4-0, sâmbătă, la Ploieşti, în etapa a treia din play-out.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *