Admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar

Educație| 08.04.2024| 105| 0| Virgil Rădulescu

Biroul informare-recrutare oferă informaţii pentru admiterea în instituţiile de învăţământ superior militar. Pentru anul de învăţământ 2024-2025, reţeaua instituţiilor de învăţământ superior militar a Ministerului Apărării Naţionale e următoarea:

A) Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” SIBIU – 73 locuri

B) Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” BRAŞOV – 26 locuri

C) Academia Navală „Mircea cel Bătrân” CONSTANŢA – 10 locuri

D) Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” BUCUREŞTI – 212 locuri

E) Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” BUCUREŞTI – 43 locuri

F) Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” BUCUREŞTI – 16 locuri

G) Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” BUCUREŞTI – 67 locuri

H) Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureş – 45 locuri

1. RECRUTAREA

– Înscrierea şi întocmirea dosarului de candidat se desfăşoară la sediul Biroului informare-recrutare din cadrul Centrelor Militare Judeţene sau prin intermediul platformei de înscriere online a candidaţilor la profesia militară.

– Platforma funcţionează pe website-ul destinat informării şi recrutării candidaţilor la profesia militară, înregistrat în domeniul recrutaremapn.ro.

– Înscrierea se derulează în perioada: 27.02 – 31.05.2024.

ÎN ATENŢIA CANDIDAŢILOR CARE NU POT ACCESA PLATFORMA DE ÎNSCRIERE ONLINE, procedura de înscriere este următoarea:

– La sediul Biroului Informare-Recrutare: înscrierea candidaţilor presupune completarea unei cereri de înscriere şi primirea de informaţii detaliate privind procesul de recrutare, în baza unei programări stabilite în prealabil prin telefon cu personalul recrutor.

ÎN ATENŢIA TUTUROR CANDIDAŢILOR

– Confruntarea datelor şi a documentelor care fac parte din dosarul de candidat, fie că înscrierea s-a făcut prin intermediul platformei de înscriere online, fie la sediul Biroului Informare-Recrutare, se va face prin aducerea documentelor în original şi prezentarea acestora personalului recrutor, în vederea certificării.

2. SELECŢIA

– Selecţia candidaţilor se desfăşoară în Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba Iulia, în incinta Colegiului Naţional Militar „Mihai Viteazul” şi constă în: testare psihologică, probă sportivă şi interviu de evaluare finală;
– Durata selecţiei este de 2 zile, în perioada: 04.03 – 14.06.2024;
– Ulterior susţinerii probelor de selecţie aptitudinală, candidaţii vor efectua o examinare medicală în cadrul unui spital militar.

3. ADMITEREA
– Susţinerea unei probe unice de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică, Informatică şi Limba engleză. Proba de verificare va avea loc în perioada:19 – 24.07.2024 (Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Universitatea Naţională de Apărare „Carol I”);

– Pentru Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” Târgu Mureş stabilirea probelor de concurs şi a modului de calcul a mediei finale de admitere (MFA) vor fi stabilite prin metodologiile proprii de către Institutul medico-militar Bucureşti, respectiv Institutul medico-militar/UMFSTTârgu Mureş;

– Pentru Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, stabilirea probelor de concurs şi a modului de calcul a mediei finale de admitere (MFA) vor fi stabilite prin metodologiile proprii de către Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti.

– Atât candidaţii băieţi, cât şi candidaţii fete, vor concura pe acelaşi număr de locuri.

PE TOATĂ DURATA PREGĂTIRII ÎN INSTITUŢIILE DE ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR MILITAR, BENEFICIEZI DE ŞCOLARIZARE, CAZARE, MASĂ ŞI ASISTENŢĂ MEDICALĂ GRATUITE

Armata îţi oferă un loc de muncă sigur, imediat după absolvire, şansa la o carieră impresionantă şi respectată în societate, un venit sigur şi stabil care îţi asigură un trai decent, posibilitate de promovare şi afirmare pe criterii de performanţă.

În schimb, cere de la tine capacitate de autoperfecţionare, loialitate, corectitudine şi disciplină.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *