Veneția, vizitată doar cu rezervare online și taxa zilnică

Actualitate| 05.04.2024| 128| 0| Petrache Ecaterina

Pentru a face față numărului mare de turiști, care a crescut mult față de perioada anterioară pandemiei, anumite destinații turistice impun limitări. Una dintre acestea este Veneția.

Autoritățile au anunțat o măsură radicală pentru a gestiona fluxul de turiști și aglomerația din zona. Astfel, accesul în Veneția se va face exclusiv prin intermediul rezervărilor online, cu un număr limitat de 40.000 de vizitatori pe zi, care trebuie să-și procure biletele în avans pe internet.

Mai mult, din 25 aprilie, Veneția va introduce și o taxă zilnică de 5 euro pentru turiști. Aceștia vor trebui să prezinte un cod QR, pe baza căruia vor avea acces în oraș. Restricțiile se vor aplica între orele locale 08:30 și 16:00, inițial pentru un total de 29 de zile și vor acoperi majoritatea weekendurilor cuprinse între 25 aprilie și jumătatea lunii iulie.

Restricțiile nu se vor aplica insulelor mai mici din lagună, precum Murano. Potențiale amenzi, cuprinse între 50 şi 310 euro, vor fi impuse celor care nu respectă noile dispoziții. Vizitatorii cu vârste sub 14 ani vor trebui să fie înregistrați, dar accesul lor va fi gratuit.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *