Pensionarii puși pe drumuri de guvernanți. Adeverințele pentru majorarea pensiilor mai pot fi depuse până în februarie 2025

Social| 05.04.2024| 104| 0| Petrache Ecaterina

Începând cu data de 1 septembrie, pensionarii vor mai avea la dispoziție 6 luni pentru a aduce documente doveditoare pentru recalcularea pensiilor. Termenul a fost prelungit în contextul în care mulți seniori se confruntă cu dificultăți în obținerea adeverințelor necesare. „Sensul legii pe care noi am creat-o nu este în niciun caz de a vă pune pe drumuri, ci esențial este că vă recunoaștem drepturi care până acum nu v-au fost recunoscute”, a spus Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, la un România TV.

Ministrul Muncii a recunoscut că tarifele pe care firmele private le cer pentru eliberarea unor adeverințe din arhive, reprezintă o problemă, pentru care însă, spune că se caută soluții. Totodată admite că actuala Lege a arhivelor stipulează clar cum se obțin aceste adeverințe și ce tarife se practică. Ceea ce nu spune este că obținerea adeverinței este greoaie, dat fiind volumul de lucru dar, mai ales faptul că, oamenii nu știu unde sunt arhivele și căutarea acestora prin țară presupune un alt timp pierdut.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *