Milioane de euro pentru Autostrada Moldovei și centura de ocolire a orașului Gura Humorului. A3 pe Valea Prahovei?

Actualitate| 04.04.2024| 109| 0| Petrache Ecaterina

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de joi, că vor fi alocate 600 de milioane euro pentru Autostrada Moldovei și 550 de milioane de euro pentru a se finaliza centura de ocolire a orașului Gura Humorului. ”O veste bună avem azi pentru Autostrada Moldovei: venim cu o finanțare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții.”

Cele 600 de milioane euro reprezintă jumătate din bugetul necesar construcției A7. Cât despre centura ocolitoare a orașului Gura Humorului, Premierul Ciolacu susține că”este o lucrare care va debloca semnificativ traficul de pe un drum național extrem de circulat din zonă, cu impact economic major pentru transportul de marfă.”

Ce se întâmplă cu A3 București- Brașov, un drum cu cele mai mari valori de trafic și despre a cărui importanță nu mai are sens să vorbim și nici despre orele petrecute în trafic să ajungi într-una dintre stațiunile montane? Actuala guvernare a făcut totuși ceva, a mutat gestionarea proiectului de la Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) la noua structură recent înființată CNIR(Companie Națională de Investiții Rutiere).

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *