Apelul în procesul părinților care și-au ucis fetița prin opărire, amânat

Investigații| 03.04.2024| 167| 0| Virgil Rădulescu

Tribunalul Prahova i-a condamnat, la data de 7 februarie, pe tatăl fetiței de 3 ani la 22 de ani de închisoare pentru omor calificat asupra unui membru al familiei, și pe mama micuței a primit 20 de ani închisoare pentru aceeași infracțiune. Tot în acest dosar de omor calificat, bunica fetiței a primit o pedeapsă cu executare de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Curtea de Apel Ploiești a amânat, ieri, procesul prin care cei trei inculpați cer pedepse mai blânde.

Vă reamintim că, la data de 26 octombrie 2021, soții Mihai Maria Diana și Mihai Horia, din Călărași, s-au deplasat, cu cei trei copii ai lor, la locuința bunicii paterne, Mihai Petruța, în comuna prahoveană Poienarii Burchii.

Pe fondul unor neînțelegeri între soți, și din cauza faptului că minora făcuse în pantaloni, tatăl a luat copilul și l-a lăsat mai multe minute în cadă, în apă fierbinte. Deși micuța suferea groaznic, în loc să îi ofere ajutor, cei care îi erau mamă și tată au pus-o pe micuță la culcare, fiind lăsată să agonizeze și, în cele din urmă. a murit în chinuri groaznice.

Copila a suferit arsurile în jurul orei 22.00, însă abia în jurul orei 5.00 dimineața a fost solicitat un echipaj de ambulanță de către concubinul bunicii.

În contextul refuzului inculpatei Mihai Maria Diana (mama fetiței – n.r.) de a o spăla pe fiica sa, în vârstă de 2 ani şi 10 luni, care defecase în pantaloni, fiind iritat de situație, inculpatul Mihai Horia (tatăl fetiței – n.r.) ar fi dus minora în cada din baia imobilului, ar fi ţinut-o imobilizată cu mâinile ridicate în sus şi ar fi udat-o cu duşul cu apă fierbinte timp de 5-10 minute, până ce victima s-a oprit din plâns şi a început să respire greu, suferind arsuri de grad II-III pe 54% din suprafaţa corporală”, se arată în rechizitoriu,

Deși micuța suferea groaznic, în loc să îi ofere ajutor, cei care îi erau mamă și tată au băgat-o pe micuță la culcare.

„În intervalul orar 22:00 – 5:00, deşi, în calitate de tată biologic al minorei, avea obligaţia legală de a acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate adecvate situaţiei victimei, Mihai Horia nu ar fi luat nicio măsură, ci a stat în pasivitate şi a lăsat minora să agonizeze, fără a face absolut niciun demers pentru a-i salva viaţa, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă groaznică, decesul victimei fiind constatat de echipajul de la ambulanţă solicitat (…) la data de 27.10.2022, ora 5.00”, se menționează în rechizitoriu.

Anchetatorii au stabilit că minora a avut o moarte violentă, întrucât a suferit arsuri de grad II-III, pe 54% din suprafaţa corporală, iar părinţii acesteia au stat pasivi.

Din conținutul raportului de expertiză medico-legală s-a constatat că moartea fetiței a fost „violentă şi s-a datorat insuficienţei cardiorespiratorii acute urmare a arsurilor, între leziuni şi deces existând legătură de cauzalitate directă necondiţionată”.

În vederea respectării dreptului la apărare, Curtea de Apel Ploiești a acordat termen de judecată la data de 07 mai 2024.

Cercetările în acest caz s-au desfăşurat iniţial cu privire la comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Ulterior, Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti a dispus schimbarea încadrării juridice în infracţiunea de omor asupra unui membru de familie.

Cei doi se află în arest preventiv în penitenciarele Mărgineni, respectiv Târgşor, județul Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *