Controale de prevenire a incendiilor la unitățile de turism și alimentație publică din Prahova

Economie| 02.04.2024| 69| 0| Virgil Rădulescu
Pentru creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor, pe tot cuprinsul trimestrului I al anului 2024 inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Șerban Cantacuzino” al Județului Prahova, cu sprijinul a 24 de inspectori detașați temporar de la inspectoratele județelor Argeș, Galați, Ialomița, Mehedinți, Teleorman și Gorj, au executat controale pe linia apărării împotriva incendiilor la unitățile de turism și alimentație publică din județ.
În intervalul menționat au fost efectuate 326 de controale. Pe timpul acestora, au fost identificate 1491 de nereguli, sancționate contravențional astfel: 956 de avertismente și 536 de amenzi în cuantum total de 3.715.806 lei. Pentru încălcarea gravă a cerințelor de securitate la incendiu, la doi operatori economici s-a dispus măsura complementară de oprire a funcționării. Important de menționat este faptul că pentru acesti operatori măsura complementară de oprire a funcționării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic (principala deficiență fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă).
Precizăm faptul că prin intermediul acțiunilor de control se urmărește modul de respectare a prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor. Totodată, activitățile de prevenire desfășurate de cadrele unității noastre vizează, în principal, verificarea accesibilității căilor de evacuare și de intervenție, respectiv nivelul de dotare a construcțiilor cu instalații de protecție împotriva incendiilor.
De asemenea, pe timpul activității de control, inspectorii de prevenire au desfășurat și acțiuni de informare preventivă privind riscurile iminente, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, principalele măsuri care trebuie luate pentru evitarea posibilelor situații de urgență generate de incendii, dar și modul de comportare ce trebuie adoptat în astfel de cazuri.
De menționat este faptul că, pentru identificarea și înlăturarea eventualelor riscuri generatoare de incendii, în această perioadă, subunitățile de intervenție din cadrul ISUJ Prahova au executat acțiuni de recunoaștere în teren la obiectivele cu destinația turism și alimentație publică.
Reamintim faptul că prevenirea situațiilor de urgență reprezintă unul dintre obiectivele prioritare ale instituției noastre, aspect realizat atât prin intermediul activităților de informare preventivă, cât și prin intermediul acțiunilor de control.  Astfel, activitatea inspectorilor de prevenire are un caracter permanent, iar aceste activități se desfășoară continuu, nefiind limitate doar la unitățile de turism și alimentație publică, ci și la alte categorii de obiective.
 Compartimentul Informare și Relații Publice
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *