Greva generală la Poșta Română

Actualitate| 01.04.2024| 70| 0| Petrache Ecaterina

Sindicatul Lucrătorilor Poştali (SLP),  au declanșat astăzi greva generală, așa cum au declarant în urmă cu câteva zile. Nemulțumirea sindicaliștilor este salarizarea. Conducerea sindicatului susține că 90% dintre cei peste 21.000 de angajaţi ai Poştei Române, indiferent de funcţie, responsabilităţi şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie.

Oamenii cer majorarea cu 400 lei net a salariilor şi creşterea sporului de loialitate. Deși au mai avut întâlniri cu factorii responsabili, nu au ajuns la un consens. Conducerea sindicatul îşi exprima disponibilitatea de a negocia şi pe perioada de desfăşurare a grevei.

În timp ce sindicaliștii sunt în grevă general, conducerea companiei susține că pensiile vor fi distribuite la termen, în pofida protestului: ”peste 80% dintre salariaţi îşi vor îndeplini atribuţiile de serviciu cu profesionalism, ca şi până acum! La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţii Companiei.”

Conform comunicatul sindicaliștilor, conducerea Companiei a răspuns la revendicări ”prin înfiinţarea unui sindicat de casă, condus de fostul director general al companiei şi fost consilier al actualului director general, împreună cu care a semnat un acord prin care li s-au promis poştaşilor creşteri salariale pe care de fapt le impune legea în luna iulie 2024.

Poştaşii au refuzat să se lase manipulaţi şi sunt determinaţi să facă grevă. Îi rugăm pe beneficiarii serviciilor furnizate de Poşta Română, în principal pensionari şi categorii sociale la fel de sărace ca şi poştaşii, să fie alături de noi şi să ceară împreună cu noi de la managementul companiei şi de la autorităţile competente, rezolvarea cât mai rapidă a cererilor noastre.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România îşi exprima disponibilitatea de a negocia şi pe perioada de desfăşurare a grevei, în prezenţa domnului ministru al digitalizării – Bogdan Ivan, în calitatea sa de reprezentant al statului român, acţionarul majoritar al Poştei Române, pentru găsirea de soluţii la revendicările formulate”, se arată în comunicat.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *