Schimbare semnificativă a vremii. Luni, 31 de grade, marți, cu 10 grade mai puțin

Actualitate| 31.03.2024| 75| 0| Petrache Ecaterina

Record de temperatură în acest weekend şi se anunţă încă o zi cu temperaturi ridicate, după ce ieri au fost înregistrate 30 de grade Celsius.

Conform ANM, cea mai caldă zi din acest interval pare a fi ziua de luni, 1 aprilie, când în sudul și estul țării, pe areale destul de extinse vom avea temperaturi de 30 și chiar 31 de grade.

Sunt temperaturi cu mult mai ridicate față de ce ar fi normal la început de aprilie, însă și instabilitate atmosferică se va accentua.

Valul neobişnuit de caldură se va mai potoli de marţi, când ne vom apropia de temperaturile normale pentru această perioadă.

Din noaptea de luni spre marți, un front atmosferic rece va avansa dinspre Europa Centrală și va determina în principal intensificări de vânt în jumătatea de vest a țării, unde vor fi rafale de 60-70 km/h, la munte peste 100 km/h, iar ziua de marți va fi vântoasă în toată țara.

Meteorologii anunță și precipitații dar în partea de vest, centru și nord, iar pe crestele munților, odată cu răcirea vremii, chiar lapoviță, la înălțimi de peste 1700-1800 de metri.

Temperatura va scădea accentuat marți, cel puțin în zona intracarpatică a țării: temperaturi de 10-11 grade prin Maramureș, în partea de sud a țării, 23-25 de grade cel mult în extremitatea de sud-est.

O schimbare semnificativă, dacă ne raportăm la ziua de luni, când vor fi 31 de grade, marți scăderea va fi de mai mult de 10 de grade în anumite zone al țării, chiar 15 grade mai puțin în nord-vestul și centrul țării. În zilele următoare temperaturile vor fi ceva mai coborâte, dar tot peste normal în partea de sud și sud-est unde se vor înregistra 23-24 de grade.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *