„Atentat la siguranţa alimentară”. Carne de pui vopsită, uneori chiar prin hrană, avertizează șeful ANPC

Actualitate| 27.03.2024| 202| 0| Petrache Ecaterina

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, avertizează, miercuri dimineaţă, că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată. În aceste condiţii afirmă Constantinescu, ne confruntăm cu un ”atenta serios la siguranța fiecăruia dintre noi”.”Există o vorbă care spune că umbli cu cioara vopsită. Dar iată că varianta modernă se referă la puiul de găină vopsit. Există operatori economici care îşi vopsesc aceste produse pentru a ne induce în eroare. Dar şi aici se întâmplă o minune: unii dintre pui sunt vopsiţi prin hrănire, pentru ca vopseaua să pătrundă în ţesut şi să nu poată fi spălată”, scrie, miercuri dimineaţă, pe Facebook, Horia Constantinescu.

Acesta afirmă că şi ouăle au o altă culoare odată ce este folosită mâncare amestecată cu astfel de produse. ”Dacă adăugăm şi ingredientul sallmonela, descoperit la unele ferme de către colegii ș, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și un pericol pentru sănătatea noastră. Ne confruntăm cu un atentat serios la siguranța fiecăruia dintre noi: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase”, a mai scris Constantinescu.

Șeful ANPC va transmite astăzi o informare către toate instituțiile abilitate care pot verifica cum s-a ajuns în această situație.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *