Primul magazin complet automatizat din România. Clienţii nu scanează produsele şi nu plătesc la casă

Actualitate| 22.03.2024| 188| 0| Petrache Ecaterina

Primul supermarket complet automatizat din România va fi inaugurat luna viitoare în Bucureşti

Clienţii îşi achiziţionează produsele fără a fi nevoiţi să le plătească la casă, fie ea self sau cu angajaţi. Întregul proces se datorează unei aplicaţii în care clientul trebuie să îşi instaleze un card bancar printr-un sistem complet securizat, informează Economica.ro.

Supermarketul va fi împânzit de camere cu senzori, care urmăresc fiecare mişcare. Imaginile sunt utilizate exclusiv pentru identificarea momentului în care un articol este ridicat sau pus jos și sunt șterse după 30 de minute. Auchan va păstra datele despre locul, orele tranzacțiilor și articolele cumpărate timp de 3 ani de la data cumpărăturilor.

Aplicaţie Auchan GO este deja disponibilă pe toate platformele, clientul trebuie să îşi facă un cont, să îşi introducă numărul de telefon şi datele cardului şi să completeze câteva informaţii personale. Accesul persoanelor sub 18 ani nu este permis în magazin.

Ce le este interzis clienţilor să facă

La intrare în supermarket, clienţii vor scana un cod QR pe telefon generat în aplicaţie, care este unic şi poate fi folosit doar odată. După ce îşi aleg produsele, clienţii se îndreaptă către ieşire iar la scurt timp tranzacţia va apărea în aplicaţie. Plata se va face automat în momentul în care clientul iese din magazin pe la poarte de securitate.

În aplicaţie pot fi introduse doar carduri bancare emise de o bancă naţională. Bonurile de masă nu vor fi acceptate.

Dacă clientul se răzgândeşte şi nu mai vrea să cumpere un anumit produs, acesta trebuie amplasat exact din locul din care a fost luat. Produsele nu pot fi transmise între ele de la un client la altul. Bonul fiscal va fi trimis tot pe aplicaţie.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *