Temperaturi scăzute și ninsori la munte, zilele următoare

Actualitate| 18.03.2024| 92| 0| Petrache Ecaterina

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Un nou val de aer rece își face simțită prezența.Temperatura va fi în scădere, de la o medie de 13…14 grade luni,  până la 8 grade marți, 19 martie, când este posibil să plouă în jumătatea sudică a județului nostru. Până la finele săptămânii temperaturile urcă până la până la 11… 12 grade Celsius iar în weekend, maximele nu vor depăși 14 grade Celsius.

Noaptea valorile termice minime vor fi de 3…4 grade, iar în 20, 21 și 22 martie se vor apropia de zero grade în cea mai mare parte a regiunii.

De săptămâna viitoare temeperaturile vor creste până la 18…20 grade, iar pentru finalul lunii vor fi valorile termice de 14…16 grade.

Vor fi precipitații între 18 și 21 martie, iar cu o probabilitate mai ridicată și în intervalul 26 – 29 martie, a anunțat ANM.

La munte, primele zile din interval vremea va fi relativ rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce vor oscila între -2 și 2 grade și minime în general de -6…-4 grade, excepție marti, 19 martie, când temperatura va fi de -13 grade Celsius și nu este exclus ca precipitațiile să se transforme în lapoviță și ninsoare.

Între 22 și 26 martie, temperatura aerului va fi în creștere, astfel încât în cele mai calde zile se vor atinge maxime ce se vor situa în jurul a 8 grade, iar minimele vor deveni predonderent pozitive.

Spre finalul lunii sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 5 grade și minime de -2…0 grade. Sunt prognozate precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar mai probabile vor fi în primele zile și în intervalul 25 – 29 martie”, a anunțat ANM.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *