Acţiuni culturale dedicate celui care a fost supranumit Poetul Necuvintelor

Cultură| 18.03.2024| 104| 0| Virgil Rădulescu

Casa de Cultură „Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează, în perioada 21-31 martie 2024, în cadrul Festivalului Internaţional de Poezie „Nichita Stănescu”, ediţia a XXXIV-a, diverse acţiuni culturale dedicate celui care a fost supranumit Poetul Necuvintelor.

Printre acestea, amintim:

* Caravana Poeziei, eveniment desfăşurat cu ocazia Zilei Internaţionale a Poeziei. Evenimentul se va desfăşura în data de 21 martie 2024, în intervalul orar 13.00-15.00, în aer liber, în Centrul Civic al Municipiului Ploieşti. Se vor împărţi flori trecătorilor şi se vor recita poeme la busturile scriitorilor din Ploieşti.

* „Nichita Stănescu – muzică şi vers” un program care cuprinde o serie de activităţi literar-artistice susţinute de artişti locali şi naţionali în şcolile din Ploieşti, programate în intervalul 22-28 martie 2024.

* Concursul judeţean de recitări „Sub aripa lui Nichita”, ediţia a XVII-a, deschis exclusiv liceenilor prahoveni (cursuri de zi) se va desfăşura în perioada 15-26 martie 2024. Se pot înscrie la acest concurs doar elevii care învaţă în instituţiile de învăţământ liceal, cursuri de zi, din judeţul Prahova. Fişele de înscriere pot fi descărcate de pe site-ul www.casadecultura.ro, vor fi completate şi trimise începând cu data de 15 martie 2024 şi până la data de 24 martie 2024, ora 18.00, la adresa de e-mail cristina.casadeculturaploiesti@gmail.com.

* Proiectul „Aproape de Nichita”, care se va desfăşura în data de 29 martie 2024. La împlinirea a 91 de ani de naşterea poetului Nichita Stănescu, elevii şi profesorii prahoveni din ciclul liceal sunt invitaţi să marcheze această zi importantă alături de instituţia noastră.

* Lansarea Antologiei Taberei de creaţie literară „Ion Stratan”, ediţia a III-a, intitulată „Ploieşti, un oraş turcoaz” va avea loc sâmbătă, 30 martie, începând cu ora 11.00, la Centrul Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” Ploieşti. În cadrul evenimentului, colaboratori ai Universităţii Populare „Dimitrie Gusti” vor susţine prelegeri cu tema Neomodernismul în Artă, iar membrii Cenaclului literar Atitudini vor oferi un moment poetic.

Evenimentele intră sub egida Ploieşti – Capitala Tineretului din România 2024.

Director,
Prof. Marian DRAGOMIR

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *