A3 Ploiești – Brașov: „La 4 ani după lansare… 2030…pe acolo”

Actualitate| 18.03.2024| 175| 0| Petrache Ecaterina

Autostrada A3 Ploiești – Brașov este în aceeași faza de … proiect.  Consitrans, firma care se ocupă de proiectare a primit o nouă prelungire pentru predarea documentației tehnice, respectiv studiu de fezabilitate și proiectul tehnic, până în ianuarie 2026, conform CNAIR.

Cu toate acestea, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a vorbit, la Digi24, despre lansarea licitațiilor pentru lucrări la jumătatea anului 2025.

Ori a uitat de acest aspect, ori este o promisiune de campanie. Grindeanu estimează și termenul la care autostrada ar putea fi gata: „Până undeva la jumătatea anului viitor să lansăm toate licitațiile de la Comarnic la Brașov… Aș mai da un termen de 4 ani după lansare…2030 …pe acolo”. Ceea ce nu spune Ministrul este ce se întâmplă cu tronsonul Ploiești- Comarnic. Cât despre finanțare, Sorin Grindeanu, avansează din nou varianta unui parteneriat public-privat pentru A3 Ploiești – Brașov.

De asemenea, Ministrul Grindeanu a recunoscut, potrivit declarațiilor citate de Economedia,ro,  că nu a reușit să-și respecte promisiunea făcută încă de la începutul anului 2023 de a lansa ,,ciotul” Codlea -Cristian cel mai târziu în decembrie 2023.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *