Dosarul microbiștilor piromani: 19 mandate de percheziţie domiciliară şi 28 de mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Iaşi -VIDEO

Sport| 14.03.2024| 195| 0| Virgil Rădulescu

Preşedintele clubului de fotbal FC Rapid, Daniel Niculae, alături de alte persoane, a fost dus la audieri, joi, într-un dosar privind introducerea de materiale pirotehnice la meciurile de fotbal. Ultrași de la Dinamo, Poli Iași și Petrolul ar fi implicați în grupul infracțional organizat condus de Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului.

„Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul Grupuri Infracţionale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziţie domiciliară şi 28 de mandate de aducere, în Municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Iaşi, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violenţă asupra bunurilor, orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept”, informează un comunicat al DGPMB transmis, joi.

Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Liviu Ungurean, cunoscut ca „Bocciu”, e acuzat că a inițiat alături de alte trei persoane un grup infracțional organizat, la care ulterior au aderat alte 13 persoane din galerie.

Anchetatorii au informații că grupul infracțional a fost ajutat și de angajați ai Clubului Sportiv Rapid să bage materiale pirotehnice pe stadion. De asemenea, ultrași de la Dinamo, Petrolul și Poli Iași ar fi audiați.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, împreună cu Serviciul Grupuri Infracţionale Violente, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, distrugere prin incendiere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi, precum şi de sprijinul echipelor de intervenţie din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *