Schimbare majoră pentru toţi românii care vor permis

Actualitate| 13.03.2024| 201| 0| Petrache Ecaterina

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice care prevede, că examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere poate să fie dat oriunde în ţară, nu numai în localitatea de domiciliu.

Iniţiativa vizează eliminarea timpilor foarte mari de aşteptare de la promovarea examenului teoretic, până la participarea la examenul practic de obţinere a permisului de conducere, creşterea responsabilităţii instructorilor auto în pregătirea viitorilor participanţi la traffic dar şi oferirea posibilităţii, pentru candidaţii la obţinerea permisului de conducere, de a participa la examenele teoretice şi practice oriunde în ţară.

Cod rutier 2024.  „Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere sau a unor noi categorii ori subcategorii ale acestuia trebuie să îndeplinească, potrivit legii, condiţiile de vârstă şi să facă dovada pregătirii teoretice prin cursuri organizate de unităţi autorizate, potrivit legii. Persoanele care solicită participarea la examen pentru proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere sau a unor noi categorii trebuie să fie apte din punct de vedere medical, potrivit legii, să facă dovada pregătirii practice prin cursuri organizate de unităţi autorizate şi că a fost declarat ‘admis’ de către autoritatea competentă la proba teoretică de verificare a cunoştinţelor”, conform legii promulgate de către şeful statului.

Pregătirea teoretică şi practică în vederea obţinerii permisului de conducere va fi organizată pe module şi va fi recunoscută reciproc de unităţile autorizate cu atribuţii în domeniu.

„Proba teoretică de verificare a cunoştinţelor pentru obţinerea permisului de conducere se poate susţine la orice autoritate competentă de pe teritoriul României cu respectarea condiţiilor de vârstă, potrivit legii. Proba practică pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul ori reşedinţa sau, în cazul celor aflaţi la studii în România de cel puţin 6 luni, de către autoritatea competentă pe raza căreia se află adresa unde locuiesc”, se precizează în actul normativ.

 

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *