Bani pentru biserici și instituții sociale

Actualitate| 08.03.2024| 120| 0| Petrache Ecaterina

250 de milioane de lei au fost alocați de Guvern autorităților publice locale din sistemul național de asistență socială, entităților juridice non-profit și unităților de cult pentru finanțarea achiziției, montajului și punerea în funcțiune de panouri fotovoltaice.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunțat, vineri, într-o conferință de presă că a lansat acest program prin care vor fi finanțate instalații între 30 de kilowați și 200 de kilowați pentru propriile necesități ale beneficiarilor menționați dar și pentru livrarea surplusului de curent electric în rețeaua națională.

„Am decis, astăzi, să trimit la Monitorul Oficial un nou Ghid de finanțare. De data asta e vorba de un program prin care finanțăm panouri fotovoltaice pentru propriul necesar, dar și pentru livrarea surplusului de curent electric în rețeaua națională pentru autorități publice locale din sistemul național de asistență socială, pentru entități juridice non-profit, pentru furnizarea de servicii sociale și, nu în ultimul rând, pentru unități de cult.

Obiectivul programului este reprezentat de instalarea de panouri fotovoltaice. Ne propunem să finanțăm instalații între 30 de kilowaţi şi 200 de kilowaţi. Bugetul pe care îl alocăm pentru acest program este de 250 de milioane de lei”, a spus Fechet, în conferinţa organizată în comuna Măgireşti, din judeţul Bacău, informează Agerpres.

Finanțarea noului programul se realizează din veniturile obținute prin vânzarea certificatelor de gaze cu efect de seră.

Cuantumul finanțării este de maxim un milion de lei pentru fiecare beneficiar. Finanțarea asigură 100% din aceste cheltuieli. Practic, primăria sau unitatea de cult nu trebuie să pună niciun ban pentru a accesa acest program. Sunt finanțate toate cheltuielile legate de consultanță și proiectarea unor astfel de de sisteme.

Durata de implementare a unui proiect de panouri fotovoltaice este de 18 luni de la demararea programului.

Se așteaptă ca un număr cât mai mare de primari, ONG-uri şi unităţi de cult să acceseze acest program.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *