Ministerul Energiei lansează apeluri pentru modernizarea rețelei de termoficare în România

Economie| 07.03.2024| 89| 0| Virgil Rădulescu

Ministerul Energiei lansează două noi apeluri pentru sprijinirea investițiilor în modernizarea și reabilitarea rețelei de termoficare în România.

Aceste apeluri sunt deschise în platforma MySMIS2021 și sunt disponibile prin procedură cu depunere continuă, până la epuizarea bugetului sau până la împlinirea termenului limită. Granturile acoperă până la 100% din costurile investițiilor și vizează soluționarea problemelor legate de lipsa apei calde și a căldurii cauzate de sistemele învechite de termoficare.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a subliniat importanța susținerii sistemelor centralizate de termoficare, care sunt mai eficiente și mai puțin poluante. De asemenea, este planificată lansarea unui apel de investiții pentru noi CET-uri și grupuri pe gaz, care vor putea acomoda și hidrogen în viitor.

Finanțarea din Fondul pentru Modernizare este direcționată către două tipuri de apeluri de proiecte: unul care intră sub incidența schemei de ajutor de stat și unul care nu. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este diferit pentru fiecare tip de apel.

Solicitanții eligibili includ unitățile administrative teritoriale, subdiviziunile acestora, operatorii de transport și distribuție a energiei termice, precum și persoanele juridice concesionari sau titulari ai licenței de transport și distribuție.

Aceste măsuri urmăresc îmbunătățirea infrastructurii energetice și asigurarea unui serviciu de calitate în domeniul termoficării în România.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *