Alegerile prezidențiale cu 3 luni înainte ca mandatul președintelui să expire

Politică| 05.03.2024| 143| 0| Virgil Rădulescu

Deputații au adoptat azi proiectul de lege prin care se stabilește data alegerilor prezidențiale cu 3 luni înainte de expirarea mandatului președintelui. Camera Deputaților este for decizional, iar proiectul de lege a fost adoptat în regim de urgență.

Comisiile juridică și administrativă din cameră au dat aviz pozitiv, iar deputații au votat azi legea cu 183 de voturi pentru. Opoziția a fost cea care a votat împotriva proiectului.

Legea merge acum la promulgare la președintele Klaus Iohannis. Alegerile prezidențiale vor avea loc pe 15 și 29 septembrie, dacă legea va fi promulgată. Atât USR, cât și Forța Dreptei au anunțat că vor cere control la CCR pe acest proiect legislativ.

Speculațiile politice privind alegerile din iunie și septembrie din România nu au întârziat să apară. Mulți au mers pe varianta că primarii în funcții vor avea mandatele scurtate, iar președintele va demisiona.

Mandatul lui Klaus Iohannis a început la 21 decembrie 2019 și se va încheia la 21 decembrie 2024, dacă acesta nu va demisiona între timp, dacă are șanse să fie ales lider al Consiliului European

România i-a notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îşi desemneze preşedintele drept candidat la funcţia de secretar general al alianţei de apărare, potrivit unor oficiali europeni.

00:00
Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *