Vremea în următoarele două săptămâni

Actualitate| 04.03.2024| 141| 0| Petrache Ecaterina

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Începând de miercuri temperaturile vor fi în scădere în Prahova.
Până spre finalul primei săptămâni valorile termice vor fi în scădere. În weekend, temperatura aerului va fi în creștere, iar mediile valorilor diurne vor ajunge la 16 grade și ale celor nocturne spre 4 grade. În restul intervalului, vor mai fi alternanțe termice ușoare, dar în medie, maximele vor fi de 13…16 grade, iar minimele de 2…3 grade. Vor fi condiții pentru precipitații în prima săptămână, mai ales în zilele de 6 și 7 martie, dar va ploua în a doua jumătate a intervalului.

La  munte, în primele două zile din interval, vremea va fi cu mult mai caldă decât normalul perioadei, cu medii ale valorilor diurne de 5…6 grade și ale celor nocturne în jurul a -1 grad. Ulterior, valorile termice vor fi în scădere și vor ajunge la medii ale maximelor de 0 grade și ale minimelor în jurul a -6 grade. În restul intervalului vor mai fi variații termice, dar în general tendința va fi de creștere a valorilor de temperatură și se vor înregistra medii diurne de 2…4 grade și nocturne de -4…-1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în zilele de 6 și 7 martie și începând cu data de 11 martie, până spre sfârșitul intervalului. În zona montană înaltă precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ninsoare, iar senzația de rece va fi accentuată de rafalele de vânt.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *