Baschetbaliștii ploieșteni ai echipei ”U15”, campioni naționali pentru a patra oară consecutiv

Sport| 04.03.2024| 259| 0| Petrache Ecaterina

Duminică, 3 februarie, la Cluj, chiar în fieful favoritei U-BT Cluj-Napoca, echipa de baschet CSM Petrolul Ploiești a obținut o victorie strălucită. Ei au învins clujenii la limtă, în finala din BTArena, cu 70-69 (18-16, 14-19, 15-16, 23-18). Un meci de senzație în care baschetbaliștii ploieșteni au răsturnat scorul în mai puțin de trei minute, marcând de la 63 la 67 de puncte.

Finala a depăşit ca intensitate şi putere de luptă orice meci jucat de băieţi în ultimii patru ani.

„U-BT Cluj-Napoca a crescut de la an la an şi a avut aşteptări justificate să ne fure „coroana”, dar gladiatorii lui Ionuţ Ivan au fost fantastici mai ales în momentele în care gazdele au condus chiar şi la 8 puncte (44-36, minutul 23), reuşind să stea aproape şi să pună presiune pe adversari. Au trecut şi peste faptul că Vlad Borcan a avut 4 faulturi încă din debutul reprizei secunde, peste unele decizii de arbitraj mai ciudate, peste câteva ratări uşoare din situaţii clare şi au jucat finalul ca nişte adevăraţi campioni. De la 63-67, „Cipa” Coniac a marcat cu un „floater” superb, apoi David Ilie a „furat” o minge sub panoul advers şi l-a servit pe Teodor Mihalea pentru un „and one” ce a dus tabela la 68-67 şi tot Ilie a făcut 70-67 când mai erau 52 de secunde din meci. Tancău, cu două „libere”, a readus-o pe Cluj la un punct în spate, Teodor Mihalea a ratat un lay-up şi gazdele au avut un ultim atac de 24 de secunde. Au ratat şutul, lupta la recuperare a dus la un „unu la unu” ce ne-a oferit mingea graţie posesiei alternative şi am avut o ultimă posesie de 9 secunde, timp în care… „am reuşit” să pierdem mingea în terenul advers, însă clujeanul Marchiş a fost nevoit să arunce „la disperare” de dincolo de linia de centru. Nu puteam avea atât de mult ghinion după efortul fantastic făcut timp de 40 de minute fără o secundă, aşa că medaliile de campioni vin şi în acest an la Ploiești!”, scriu cei de la CSM Ploiești.

Teodor Mihalea, jucătorul CSM Petrolul Ploiești a fost considerat MVP al turneului, mediile sale fiind de 12 puncte, 8.2 recuperări şi 4.6 pase decisive în aproape 32 de minute/meci, iar colegul său de echipă Vlad Borcan a fost inclus în „best 5” al competiției și declarat cel mai bun marcator, media sa fiind de 21.8 puncte/meci în cele 5 jocuri din BT Arena.

Componența echipei ploieștene, Campionii ediţiei 2023-2024 a Campionatului Național „U15” sunt Vlad Borcan, Tudor Mihalea, Teodor Mihalea, Ciprian Coniac, Andrei Nicolae, David Ilie, Ştefan Dobre, Darius Coman, Andrei Marcu, Rareș Tudorie și Alexandru Petre (jucători) și Ionuț Ivan și Cristi Trandafir (antrenori).

Bravo băieți!

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *