Autostradă și linie feroviară de mare viteză din România până în Grecia

Actualitate| 01.03.2024| 157| 0| Petrache Ecaterina

Un proiect gigant urmează să se deruleze și care vizează trei țări; România, Bulgaria și Grecia. Este vorba despre interconectarea celor trei state prin construirea unei autostrăzi care va lega Grecia şi România prin Bulgaria dar și a unei linii feroviare de mare viteză. Români vor putea ajunge astfel mai rapid la destinațiile turistice din Grecia.

Coridorul nord-sud, prevăzut cu o autostradă și o linie feroviară de mare viteză va lega orașul Alexandroupolis (de la Marea Egee) cu Ruse și apoi cu Silistra din județul Călărași.

Întregul proiect ar urma să se realizeze în 5 ani, iar liderii din Grecia, Bulgaria și România vor semna un acord. Banca Europeană de Investiții și Comisia Europeană au dat undă verde și vor oferi finanțare pentru acest proiect.

De asemenea este în curs perfectarea unui acord interguvernamental și se fac aranjamente pentru înființarea unui consorțiu care să gestioneze acest proiect important.

Turiștii care călătoresc cu mașina spre Grecia vor putea ajunge mai rapid și mai ușor în vacanță. Tunelul Jeleznița de pe autostrada Struma, care conectează Bulgaria de Grecia, a fost finalizat şi dat în folosinţă.

Construit începând cu 2019 la granița cu Grecia, de-a lungul râului Struma, tunelul Jeleznița face parte din autostrada „Struma” A3/E79 şi are o lungime de 2 kilometri.

Tunelul are o facilitate unică, cu toate sistemele moderne de protecție și management inteligent al traficului”, a anunțat recent ministrul Dezvoltării regionale și lucrărilor publice din Bulgaria, Andrey Tsekov.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *