Doi jurnaliști ploieșteni, agresați în sediul Primăriei Ploiești! AUR Prahova: Se pare că acest comportament ar fi înucrajat tacit de către primarul Andrei Voloseviciv

Actualitate| 29.02.2024| 168| 0| Gazarul

AUR Prahova a reacționat după ce, miercuri, doi jurnaliști, Victor Preda de la Actualitatea Prahoveană și Harry Ștefan de la Necenzuratph.ro, au fost agresați verbal în sediul Primăriei Ploiești de tatăl unuia dintre consilierii personali ai primarului Ploieștiului, Andrei Volosevici.

„Suntem de părere că violența nu ar trebui să fie tolerată sub nicio formă, mai ales în instituțiile publice, unde ar trebui să predomine dialogul și respectul”.

„În lumina recentelor incidente în care doi jurnaliști au fost înjurați și amenințați în incinta Primăriei Ploiești, AUR Prahova condamnă vehement aceste acțiuni de intimidare și violență. În actualul mandat al primarului Andrei Volosevici, se pare că acest cetățean și-a depășit condiția de simplu spectator la ședințele Consiliului Local Ploiești, trecând la amenințări directe împotriva jurnaliștilor prezenți în instituție. La prima vedere, se pare că acest comportament ar fi încurajat tacit de către primarul Andrei Volosevici.

În urma incidentului de pe holurile primăriei, acesta a oferit următorul răspuns halucinant: „Și jurnaliștii mai denaturează realitatea”.

„Partidul AUR nu încurajează o asemenea conduită. Suntem de părere că violența nu își găsește loc într-o societate sănătoasă și nu ar trebui să fie tolerată sub nicio formă, mai ales în instituțiile publice, unde ar trebui să predomine dialogul și respectul. Jurnaliștii reprezintă o piatră de temelie a democrației, contribuind la transparența și responsabilitatea instituțiilor publice prin furnizarea de informații esențiale publicului”, se arată într-un comunicat AUR Prahova.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *