A apărut un nou indicator rutier pe șosele din România. Nerespectarea lui poate duce la accidente rutiere

Actualitate| 28.02.2024| 362| 0| Petrache Ecaterina

Codul Rutier se tot schimbă, iar din acest motiv șoferii trebuie să se documenteze pentru a fi la curent cu toate modificările. Un nou indicator rutier vă poate lăsa permis dacă faceți o manevră greșită în trafic. Puțini șoferi știu însă ce înseamnă.

Noul semn de circulație seamănă foarte mult cu indicatorul care anunță un sens giratoriu, dar reprezintă de fapt „Presemnalizarea unei amenajări rutiere care permite întoarcerea vehiculului”. Poate fi întâlnit pe drumurile publice acolo unde șoferii pot utiliza manevra de întoarcere, „U-turn”.

Cum se acordă prioritate în acest caz?

Cunoașterea acestui indicator de circulație este foarte importantă, deoarece șoferii trebui să știe cum să acorde prioritate atunci când îl întâlnesc. Dacă îl confundă cu cel care anunță un sens giratoriu se poate ajunge și la accidente rutiere.

În cazul unui giratoriu, șoferul care se află deja în sens are prioritate. În schimb, în cazul noului indicator, conducătorii auto trebuie să acorde prioritate mașinilor care vin din sens opus, în momentul în care vor să efectueze manevra de întoarcere.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *