Cauza incredibilă a exploziei de la Spitalul Movila 

Actualitate| 27.02.2024| 287| 0| Petrache Ecaterina

Explozia produsă luni la Spitalul Movila, în Secția de Terapie Intensivă s-a produs din cauza intervenției unui muncitor la rețeaua de termoficare.

„Dorel„ a tăiat cu flexul o țeavă aflată lângă un tub de oxigen, chiar lângă patul unei paciente intubate, în Secția de Terapie intensivă.

Imediat s-a produs explozia, urmată de incendiu care a cuprins bolnava. Focul a fost stins de cadrele medicale, dar, din păcate, pacienta a suferit arsuri pe față și umeri. Pacienta este intubată şi este internată la Terapie Intensivă, la Secţia de Chirurgie Plastică a SJU Ploieşti. Starea acesteia este gravă, însă nu doar din cauza arsurilor, ci şi a problemelor medicale preexistente.

Cum a ajuns muncitorul cu flexul în salon și de ce nimeni nu i-a atras atenția, mai ales că unitatea medicală are angajat un pompier, urmează se stabilească autoritățile. mai mult, se pare că spitalul nu avea autorizație de la pompieri, ci doar un aviz, conform ISU Prahova.

În cauză, polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, vătămare corporală din culpă, neglijență în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *