Atmosferă dezolantă în cel mai mare aeroport din țară

Actualitate| 25.02.2024| 263| 0| Petrache Ecaterina

Una dintre porțile de intrare în țară arată dezolant. În Aeroportul Henri Coandă toate magazinele sunt închise. Doar saloanele oficiale pot fi folosite, în timp ce câteva restaurante și cafenele vor fi reamenajate alternativ.

De ce sunt închise magazinele? Pentru că s-a încheiat contractul cu firma care administra aceste spații, iar oficialii, în stilul românesc caracteristic, nu au finalizat la timp procedurile cu noua companie câștigătoare.

Responsabilii spun că lucrurile vor reveni la normal în aproximativ o lună.

Gândite ca o zonă de relaxare cu spații pentru cumpărături, magazinele din Aeroportul din Otopeni îi întâmpină pe călători cu rafturile goale și cu benzi roșii care limitează accesul. În partea de sus sunt toate închise, cu nailon pe ele, diverse protecții ca să nu se vadă inclusiv automatele de cafea, sandwich.

Reprezentanții aeroportului susțin că s-a încheiat contractul cu firma care administra spațiile comerciale, iar o altă companie urmează să administreze zona comercială.

Magazinele vor fi închise 30 de zile, timp în care vor avea loc reamenajări pentru deschiderea altor spații. O parte dintre restaurante și cafenele urmează să fie afectate doar îmtr-o mică măsură, însă pot fi folosite în continuare saloanele de business.

Potrivit legislației europene, produsele din magazinele de tip duty-free sunt mai ieftine, adică sunt scutite de plata taxelor, doar pentru călătorii care merg cu ele în țările non-UE. Pentru statele europene, magazinele aplică taxe, așa că prețurile nu ar trebui să difere cu mult de la un aeroport la altul. Companiile folosesc duty-free-urile drept platformă de testare pentru produsele pe care urmează să le lanseze.

În magazinele de tip duty-free se pot găsi de la alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, bijuterii, ceasuri și jucării, până la articole sportive și de voiaj.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *