Efectele adverse ale vaccinării anti-COVID. Cercetătorii au descoperit riscuri de afecțiuni grave

Sănătate| 23.02.2024| 383| 0| Petrache Ecaterina

Cel mai mare studiu realizat până acum asupra efectelor adverse ale vaccinurilor anticovid a dat publicității rezultatele.Testele au fost făcute pe 99 de milioane de persoane vaccinate din Australia, Argentina, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Noua Zelandă și Scoția, iar afecţiunile cardiace, neurologice şi sanguine au fost cele mai întâlnite în cazurile de reacţii adverse, conform A3CNN.

Iată care au fost afecţiunile descoperite de cercetători.

Miocardita a fost identificată după prima, a doua şi a treia doză de vaccin pe bază de ARN mesager. Cele mai comune simptome în cazul miocarditei sunt durerea în piept, oboseala, umflarea gleznelor și tălpilor, bătăile rapide și neregulate ale inimii, dificultățile de respirație atât în timpul activităților fizice, cât și în repaus, senzație de leșin, dar şi simptomele ca de gripă.

În cazul pericarditei, simptomele sunt tusea, palpitațiile, dar şi dificultățile de respirație atunci când stați întins.

O altă afecțiune diagnosticată în 190 de cazuri, aproape triplu faţă de estimarea specialiștilor, a fost sindromul Guillain-Barré, o afecțiune neurologică care poate duce la paralizie.

Cercetătorii au observat o creștere semnificativă a cazurilor ale acestui sindrom la 42 de zile de la prima doză de vaccin Astra Zeneca. Vaccinurile ARN mesager nu au fost asociate acestui risc, potrivit studiului cercetătorilor de la Global Vaccine Data Network.

Mai mult decât atât, în cazul vaccinului Astra-Zeneca s-a observat şi o creştere de 3 ori a riscului de tromboză venoasă cerebrală. Concret riscul formării cheagurilor de sânge la nivelul creierului.

Cu toate acestea, cercetătorii susţin că riscurile asociate îmbolnăvirii de Covid-19 depășesc cu mult riscurile vaccinării.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *