După cum v-am dezvăluit în articolele precedente, tentaculele caracatiței imobiliare și-au lipit ventuzele hrăpărețe de mai multe firme, unele fantomatice, precum și de multe persoane fizice sau juridice cu „ștaif”. Combinații de afaceri încâlcite cu scopul de a se pierde urma banilor, dar și camuflarea TVA, la fel cum firma controlată de Mureșan Cătălin, Cătăoil Production SRL, își pitea deșeurile toxice.
Presa locală și națională a mai scris de „bomba ecologică de la Pleașa”. Fosta firmă Cătaoil Production SRL și-a schimbat denumirea și, în prezent, se numește Recop Recycling SRL. Are același CUI 31066129, același sediul social în Strada Fabricilor, Nr. 9, Pleașa, județ Prahova, același obiect de activitate, Colectarea deșeurilor nepericuloase.
Adică aceeași Mărie cu altă pălărie. În fond, schimbarea a fost făcută doar pentru a induce în eroare potențialii clienți, după ce firma a fost chemată în instanțe. Nici „noua” firmă nu putea fenta instanțele, atâta timp cât controlul este deținut de același Mureșan Cătălin prin soția sa, Mureșan Ana Cătălina, acționar cu suta de procente, după cum se vede mai jos:
Din documentele financiar-contabile, care au intrat și în atenția organelor de inspecție fiscală, reiese o frumoasă tranzacție între firma, acum falită, Aprodem SA, deținută de Lupu Marioara și SC Cătăoil Production SRL, a familiei Mureșan.
În mod fictiv, fără a exista dovada neutralizării deșeurilor, apare facturată suma de aproximativ 4 milioane de lei. Care are un iz mai puternic decât cel al deșeurilor de la Pleașa de delapidare a firmei Aprodem.
După cum vă dezvăluiam și într-un articol anterior, firma Marioarei Lupu a efectuat livrări intracomunitare (Bulgaria) de bunuri, anume vânzări autoturisme de lux: Bentley, Lamborghini, Huracan s.a.m.d. în valoare de 2.415.196 lei, echivalentul a circa 500.000 de euro. Așadar, firma era pe cai mari… pe cai putere.
În luna septembrie 2019, Aprodem a predat către Cătăoil Production, în vederea distrugerii, produse chimice expirate și degradate, anulând TVA în cuantum de aproximativ 390.000 de lei. Doar că, la data înregistrării în contabilitate a cheltuielilor privind descărcarea din gestiune a mărfurilor degradate, în sumă de circa 2 milioane de lei, societatea nu deținea documente pentru a justifica distrugerea bunurilor.
Aprodem s-a luat zadarnic la trântă cu ANAF prin instanțe, însă unde e lege nu e tocmeală precum între familiile Lupu și Mureșan.
ANAF a constatat că față de taxa deductibilă a societății în actele contabile, în cuantum de 5.158.417 lei, nu s-a acordat drept de deducerea TVA, respectiv 741.027 lei,
La data de 30.06.2023, s-a constatat o lipsă în gestiune de 3.900.140,12 le, potrivit constatării inspecției fiscale:
În urma inspecției fiscale, s-a stabilit TVA de plată în sarcina societății în sumă de 1.128.891 lei.
Că tot vorbeam, deunăzi, de coincidențe (detalii AICI), în anul 2019, când a avut loc afacerea dintre Aprodem și Cătăoil, societatea colectatoare de deșeuri a colectat un profit net de aproape 3 milioane de lei:
Tot ca o coincidență, anunțurile societății Cătăoil erau publicate în exclusivitate doar în publicația controlată de Stavri Cătălin, un pion de bază atât în mafia imobiliară, cât, iată, și în mafia deșeurilor, adică tocmai pe cea care, prin fimări feisbuciene, voia să o eradice împreună cu… Mureșan Cătălin. Însă, realul scop nu a fost decât să eradice concurența firmei Cătăoil, acum Recop Recycling SRL.
Anunțul de „nesupunere”:
Lasă un răspuns