Primul implant cerebral permite utilizarea mouse-ului unui calculator, cu gândul

Magazin| 21.02.2024| 165| 0| Petrache Ecaterina

Deși mulți ar fi tentați să spună că ne aflăm în zona teoriei conspirației, implantul unui cip și utilizarea lui cu ajutorul gândului, aflăm că este o reușită.

Primul implant cerebral făcut de compania americană Neuralink în urmă cu o lună, este un succes, a transmis miliardarul Elon Musk, fondator al companiei.

Pacientul poate controla mouse-ul unui computer cu ajutorul gândurilor, potrivit Reuters. Cipul implantat poarta numele Telepathy (trad. Telepatie).

„Progresul este bun, iar pacientul pare să fi făcut o recuperare completă, fără efecte negative de care suntem conștienți. Pacientul este capabil să miște mouse-ul în jurul ecranului doar gândindu-se”, a postat Elon Musk pe platforma sa.

Operația, efectuată de robotul chirurgical Neuralink, a marcat o etapă importantă pentru companie și pentru eforturile sale de a conecta mintea unei ființe la computere, după ce, anul trecut, a primit permisiunea de a recruta pacienți pentru a testa capacitatea dispozitivului de a experimenta produsele sale pe persoanele cu paralizie, justificând că le ajută să recupereze funcțiile afectate, prin controlul dispozitivelor computerizate cu ajutorul gândului.

În demersul recent foloseşte un robot pentru a plasa chirurgical „un implant de interfaţă creier-computer într-o regiune a creierului care controlează intenţia de mişcare”, a precizat Neuralink.

Elon Musk spune că are ambiţii mari pentru afirmând că această companie ar facilita inserţiile chirurgicale rapide ale dispozitivelor sale cu cipuri pentru tratarea unor afecţiuni precum obezitatea, autismul, depresia şi schizofrenia. „În viitor, sperăm să restabilim capacități precum vederea, funcția motorie și vorbirea și, în cele din urmă, să extindem modul în care experimentăm lumea”, afirmă oficialii Neuralink pe site-ul oficial.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *