O alternativă la DN1, București-Sinaia, prinde contur. Autostrada Ploiești- Brașov, pe Valea Prahovei, rămâne doar o promisiune electorală de câteva mandate

Actualitate| 21.02.2024| 515| 0| Petrache Ecaterina

În timp ce noi așteptăm încă să se așeze lucrurile pentru a demara lucrările la Autostrada București -Brașov, evident porțiunea Ploiești – Brașov, și actuala guvernare găsește soluții ocolitoare. Fie centuri pentru Bușteni și Azuga, fie Valea Doftanei – Brădet – Săcele, fie, mai nou, lărgirea la patru benzi pe DN 71 Bâldana-Târgoviște și apoi refacere drum către Sinaia. DN1 va rămâne așa cum știm, iar despre autostrada până la Brașov vom auzi cu siguranță și în acest an electoral, tot promisiuni.

Investiția pentru alternativa la DNI, de la București până la Sinaia va demara în martie. De la București la intersecția Bâldana (Dâmbovița), drumul vechi spre Pitești este la profil de 4 benzi, iar din martie se vor lărgi și restul de 44 kilometri până la Târgoviște. Constructor este firma ESTA din Turcia. Contractul a fost semnat în ianuarie 2023 pentru 870 de milioane lei și o durată de realizare de 36 de luni (un an proiectare și doi ani execuție). Pentru următoarea secțiune a DN 71, de la Târgoviște la Sinaia (59 km.), contractul de modernizare și consolidare pe profilul de o bandă pe sens în valoare de aproape 1,2 miliarde lei a fost semnat tot cu ESTA, în septembrie 2023, iar termenul pentru predarea proiectului tehnic este octombrie 2024.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *