PSD și PNL au amânat votul din Camera Deputaților asupra eliminării taxei pe boală, doar să mai rupă ceva din bani românilor

Actualitate| 20.02.2024| 156| 0| Petrache Ecaterina

Comisiile de muncă și de buget-finanţe au adoptat amendamentele care vizează eliminarea taxării cu 10% a concediilor medicale iar Senatul a votat, luni, pentru. Proiectul trebuie votat însă și la Camera Deputaților, care este for decizional.

PSD și PNL au decis însă să amâne, până pe 12 martie, votul în Camera Deputaților pentru eliminarea taxei pe boală. În aceste condiții, impozitarea concediilor medicale rămâne în vigoare până pe 12 martie.

„Coaliția PSD-PNL a găsit soluția la deficitul lor record, cea mai proastă dintre toate: vor să încaseze în continuare 500.000 de euro pe zi din taxa pe boală de la angajații bolnavi şi mamele care au născut. PNL, creatorul taxei, şi PSD au refuzat acum în Biroul Permanent al Camerei Deputaților cererea noastră de dezbatere urgentă pentru eliminare. Au blocat până pe 12 martie dezbaterea. Nu vom lăsa lucrurile așa”, a declarat deputata USR Oana Țoiu. La rândul său, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, insistă cu declarațiile conform cărora sunt prea multe concedii medicale. El a declarat recent că există persoane care beneficiază în mod repetat de concedii medicale pentru un anumit tip de patologie sau există medici care eliberează un număr mare de concedii medicale.

Rafila uită sau ignore faptul că pandemia a ținut departe de spital foarte mulți bolnavi, mulți dintre ei cronici, a căror afecțiuni s-au agravat. Mai mult, uită că există legislație care permite verificarea corectitudinii acordării concediilor medicale și pe care trebuia să o folosească și nu să sancționeze românii bolnavi cu adevărat.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că au fost date 274.000 de concedii medicale pentru dureri de spate și 187.000 de concedii medicale pentru strănutat și răceală și s-a arătat nemulțumit că pentru astfel de afecțiuni se dau concedii medicale pentru care ar trebui aplicată scutirea de impozit, dacă acest lucru va fi aprobat și de Camera Deputaților.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0763835620, sau pe WhatsApp sau redactie@gazarul.ro

Te-ar putea interesa și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *